Kuchnia

BEZ PIECZENIA

Ptasie mleczko - przyslijprzepis.pl

Czas przygotowania: 60 min. | kategoria: ciasta i desery
Przepis dostałam od koleżanki, bardzo łatwy w wykonaniu a jaki pyszny!
Ptasie mleczko
Składniki
Na polewę:
1 szkl. mleka
1 margaryna
1 szkl. cukru
2 łyżki kakao
2 łyżki żelatyny

Na ptasie mleczko:
4 op. bitej śmietany w proszku Śnieżka
2 galaretki truskawkowe
2 galaretki agrestowe
2 szkl. mleka
2 szkl. wrzątku
Sposób przygotowania
1.
Wszystkie składniki polewy wrzucić do garnka i zagotować, po czym gotować jeszcze kilka minut. Połowę polewy wlać do wyłożonej folią spożywczą(dno i boki) formy i odstawić w chłodne miejsce.
2.
Galaretki( każdy smak osobno) rozpuścić w szklance wrzątku. Ostudzić.
3.
2 śnieżki ubijamy w szklance mleka i łączymy z ostudzoną galaretką. Wylewamy na zastygniętą polewę. Kolejne 2 śnieżki ubijamy i łączymy z galaretką jak wyżej. Wylewamy na zastygniętą, wcześniej wylaną piankę. Jak stężeje zalewamy resztą polewy. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki, do całkowitego stężenia. Wyjmujemy z formy, ściągamy folię i delektujemy się smakiem deseru.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation