Kuchnia

PRALINY

Orzechy włoskie z marcepanem przepis - Wszystkie przepisy Polska

Składniki

ilość porcji: 25

250 g ciemnobrązowego cukru
125 ml wody
20 ml rumu
50 g marcepanu
cukier puder
250 g połówek orzechów włoskich
Sposób przygotowania

Przygotowanie: 20min. › Gotowanie: 10min. › +4godz. tężenie › Gotowe w: 4godz.30min.

Wodę z cukrem zagotować, aby powstał gęsty syrop. Na koniec dodać rum.
Marcepan rozwałkować na powierzchni posypanej cukrem pudrem.
Dwie połówki orzechów przekładać marcepanem. Delikatnie wetknąć w środek marcepanu wykałaczkę. Całość pokryć syropem.
Układać na dużej blasze wyłożonej folią aluminiową i odstawić na kilka godzin aby polewa stężała.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation