Kuchnia

PRALINY

moje pasje: Bajaderki pączkowe

Składniki:
6 czerstwych pączków
50g masła
4 łyżki kakao
4 łyżki rumu

ponadto:
200g ciemnej czekolady do obtoczenia
migdały, orzechy, pistacje do dekoracji


Pączki zmiksować bardzo dokładnie malakserem. Dodać miękkie masło i rum oraz kakao i zmiksować raz jeszcze. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i wstawić do lodówki celem schłodzenia.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Bajaderki maczać w czekoladzie i posypywać ulubionymi orzechami. (Uwaga - na zimnych bajaderkach czekolada szybko stygnie) Odstawić na kratkę lub na tace wyłożona woreczkiem foliowym (ułatwia oderwanie pralin od talerza). Wstawić ponownie do lodówki i schłodzić.
Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation