Kuchnia

PRALINY

Trufle z rumem i orzechami włoskimi przepis - Wszystkie przepisy Polska

Składniki

ilość porcji: 30

250 g ciemnej czekolady
125 ml słodkiej śmietany 30%
100 g posiekanych orzechów włoskich
475 ml rumu
50 g startej czekolady
Sposób przygotowania

Przygotowanie: 25min. › Gotowanie: 5min. › +1godz. chłodzenie › Gotowe w: 1godz.30min.

Czekoladę połamać na kawałki.
Śmietanę podgrzać, aż niemalże się zagotuje. Dodać czekoladę i mieszać, aż wszystkie grudki się rozpuszczą.
Wmieszać orzechy i rum. Wstawić do lodówki aby masa zgęstniała, ale nie może zastygnąć zbyt mocno. Mokrymi dłońmi formować małe kulki i obtaczać w startej czekoladzie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation