Kuchnia

PRALINY

Trufle mandarynkowe przepis - Wszystkie przepisy Polska

Składniki

ilość porcji: 50

150 g ciemnej czekolady
150 g mlecznej czekolady
125 g masła o temperaturze pokojowej
1 łyżeczka kandyzowanych mandarynek, posiekanych
50 g cukru pudru
20 ml likieru mandarynkowego
80 g gorzkiego kakao
Sposób przygotowania

Przygotowanie: 40min. › Gotowanie: 5min. › +1godz. chłodzenie › Gotowe w: 1godz.45min.

Stopić czekoladę w misce umieszczonej nad garnkiem z gotującą wodą, mieszając, aż się całkowicie rozpuści.
W osobnej misce wymieszać cukier puder z masłem na gładką masę.
Dodać stopioną czekoladę, kandyzowane mandarynki i likier, i dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki.
Kiedy masa zgęstnieje, nabierać łyżeczką małe porcje i formować w palcach kulki.
Kulki obtaczać w kakao i wkładać do papierowych foremek. Przechowywać w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation