Kuchnia

PRALINY

Składniki:
175 g mąki
2 żółtka
125 g masła
50 g startych orzechów włoskich
łyżka cukru pudru
2 łyżki nutelli
duży kieliszek rumu
70 g herbatników kakaowych
150 g orzechów laskowych

Mąkę zagnieść z żółtkami, masłem, cukrem pudrem i startymi orzechami włoskimi. Ciasto rozwałkować i piec na papierze do pieczenia w 200*C około 10 minut. Wystudzić i pokruszyć ma pył. Dodać nutellę i rum, dokładnie wymieszać. Herbatniki przełożyć do reklamówki lub zawinąć w ściereczkę i za pomocą wałka rozgnieść na proszek. Z masy formować kulki do każdej wkładając orzech laskowy. Następnie obtaczać je w herbatnikowym proszku.

http://cukierenkaklementynki.kobieceinspiracje.pl/out,76257.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation