Kuchnia

zdrowe ale nie nudne

Kuskus z kurczakiem i warzywami z woka


Składniki

200 g Kaszy Kuskus Kupiec
1 posiekany ząbek czosnku
1 posiekana cebula
200 g zielonej fasolki szparagowej lub groszku cukrowego w strączkach
300 g poszatkowanej kapusty pekińskiej
200 g kalafiora
200 g zielonych szparagów
4 filety z piersi z kurczaka
dowolny olej
sos sojowy
pęczek kolendry


Przygotowanie

Podsmażyć w woku czosnek, cebulę i mięso pokrojone w paski.

Kiedy mięso będzie miękkie, wyjąć je z woka, włożyć do woka pozostałe warzywa i wlać szklankę wody. Podgotować warzywa, które powinny zachować kruchość.

Kiedy warzywa będą gotowe, wyjąć je łyżką cedzakową, dolać 20 ml wody i wsypać do niej kuskus. Zmniejszyć ogień.

Kiedy kuskus będzie gotowy, dodać warzywa i mięso. Podgrzać wszystko, doprawić solą, pieprzem, sosem sojowy i posiekaną kolendrą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation