Kuchnia

zdrowe ale nie nudne

Pieczarki panierowane w otrębach

Składniki

(1 porcja):
200 g pieczarek
2 łyżki octu
Do panierowania:
1/2 łyżeczki soli
100-150 g mąki pszennej
1 jajko
100 g otrąb pszennych Kupiec
olej do smażenia




Przygotowanie

Dwie łyżki octu wymieszać z 500 ml wody. Oddzielić kapelusze pieczarek od nóżek. Kapelusze umieścić w wodzie z octem i marynować 4-5 minut. Mąkę wymieszać z solą, jajko roztrzepać. Kapelusze pieczarek obtoczyć w osolonej mące następnie w ubitym jajku i na koniec w otrębach. Smażyć na wolnym ogniu, na złoto-brązowy kolor. Podawać ze świeża sałatą i/lub sosami np. tatarskim, ketchupem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation