Kuchnia

Bezglutenowo

Pizza z mąki ryżowej
Składniki:
1,5 miarki (167 gram) mąki ryżowej
1/2 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
1 (7 g) opakowanie drożdży suszonych (lub 25 g świeżych)
175 ml ciepłej wody
2 łyżki oliwy
Przygotowanie:
Suche składniki wymieszać ze sobą za pomocą miksera. Powoli dolewać ciepłą wodę i oliwę. Ciasto wyłożyć na blaszkę, którą wysmarowałam oliwą i posypać drobną kaszką kukurydzianą. Ciasto odstawić na 15 minut.
Wierzch pizzy wysmarować sosem pomidorowym, posypac tartym serem. Na jednej połowie ułozyć ostrą kiełbasę i listki szpinaku, druga połowa została bez dodatków. Całość piec w 220 st przez 20 minut
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation