Kuchnia

Bezglutenowo

Trufle z daktyli i orzechów
Składniki:
200 g daktyli
100 g orzechów ( mieszanka: migdały, laskowe, nerkowce)
1 dojrzały banan
2 łyżki suszonek żurawiny
2 łyżki wiórków kokosowych ( + 2 łyżki to obtoczenia)
6 łyżek gorzkiego kakao ( + ewentualnie do obtoczenia)
1 łyżka miodu

Z daktyli pozbywamy się pestek, kroimy je i mielimy. Osobno mielimy także orzechy z żurawiną i miażdżymy banana.
Łączymy zmielone daktyle, orzechy z żurawiną Do trufli dodajemy kokos, kakao, miód i zmiażdżonego banana. Wszystko mieszamy.
Z masy formujemy zgrabne kulki, obtaczamy je w kakao lub kokosie, układamy na deseczce i wstawimy na kilka godzin do lodówki lub na 40 minut do zamrażarki.

http://zgotowani.pl/trufle-z-daktyli-i-orzechow/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation