Kuchnia

Bezglutenowo

Jaglanka z wiórkami kokosowymi i jabłkiem
* 40 g kaszy jaglanej
* 100 ml mleka
* 150 ml wody
* szczypta soli
* 3 łyżki miodu (u mnie miód z mlecza)
* 1/3 łyżeczki cynamonu
* 1 łyżka wiórków kokosowych
* 1/2 małego jabłka

Kaszę jaglaną gotujemy z mlekiem, wodą, szczyptą soli. Czekamy kilka minut na całkowite wchłonięcie.
Do rondelka dodajemy: wiórki, miód i cynamon. Wszystkie składniki mieszamy razem z kaszą i przelewamy do naczynia żaroodpornego bądź ceramicznego.
Jabłka kroimy w cienkie paseczki i układamy na wierzchu kaszy.
Całość pieczemy 30 minut w temperaturze 180 st.
http://keepfitandbebeauty.blogspot.com/2014/10/kasza-jaglana-z-wiorkami-kokosowymi-i.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation