Kuchnia

Pasty

Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów Czas przygotowania: 10 minut (bez gotowania ciecierzycy) Ilość: ok. 220 g Składniki: 200 g ugotowanej ciecierzycy 5 pomidorów suszonych 2-3 łyżki pestek dyni 2-3 łyżki oleju z zalewy pomidorów ½ ząbka czosnku, opcjonalnie tymianek suszony, opcjonalnie Przygotowanie: Ugotowaną ciecierzycę, suszone pomidory blendujemy na gładką masę z dodatkiem oleju (jeśli nadal wydaje się za sucha dodajemy 1-2 łyżki wody) Pestki dyni prażymy na suchej patelni, mielimy na mąkę, stopniowo dodajemy do pasty Aby uzyskać kremową konsystencję pasty dodajemy stopniowo dodatkową ilość oleju lub wody Doprawiamy do smaku tymiankiem i opcjonalnie solą morską

Czytaj dalej na Mama Alergika Gotuje: http://www.mamaalergikagotuje.pl/pasta-z-ciecierzycy-i-suszonych-pomidorow/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation