Kuchnia

Pasty

PASTA KANAPKOWA Z PIECZONEGO KALAFIORA

1/2 główki kalafiora
1 mała lub 1/2 dużej cebuli
2-3 małe ząbki czosnku
1 łyżeczka suszonego majeranku
łyżka posiekanej pietruszki
2 + 1 łyżki oliwy
2 łyżki posiekanych suchych suszonych pomidorów / kiszonych ogórków
sól
pieprz
szczypiorek



♥ Kalafiora pokrój na mniejsze części. Skrop oliwą i razem z całymi ząbkami czosnku zawiń w folię.

♥ Rozgrzej piekarnik do 170 stopni. Piecz kalafiora około 20 minut.

♥ W tym czasie obierz i pokrój drobno cebulkę i zeszklij ją na patelni.

♥ Po upieczeniu kalafior ostudź i przełóż do kielicha blendera. Czosnek wyciśnij. Zmiksuj na pastę.

♥ Dodaj cebulkę, pokrojone pomidory lub ogórka, pietruszkę i majeranek. Wymieszaj.

♥ Dodaj soli i pieprzu do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation