Kuchnia

Pasty

Pasztet grzybowy z kaszy gryczanej

Składniki na Pasztet grzybowy z kaszy gryczanej:

1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej palonej
100 g pieczarek
2 cebule
2 ząbki czosnku
200 g tofu lub sera białego, ewentualnie wegańskiego twarogu
4 łyżki oleju
sól, czarny pieprz, czosnek do smaku


Przygotowanie Pasztetu grzybowego z kaszy gryczanej:

Cebule oraz czosnek obieram, kroję w kostkę, solę i podsmażam na oleju na złoty kolor.
Pieczarki czyszczę, szatkuję i smażę posypane solą oraz pieprzem.
Do malaksera wkładam tofu z cebulą i pieczarkami. Miksuję tak długo aż masa będzie gładka. Dodaję ciepła, ale nie gorąca kaszę gryczaną i miksuję kolejne kilka minut. Jeśli masa jest zbyt gęsta dolewam trochę gorącej wody do uzyskania potrzebnej konsystencji.
Na koniec doprawiam jeszcze do smaku solą, pieprzem.
Przekładam do słoika i trzymam w lodówce
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation