Kuchnia

Ciasteczka

300g mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 jajko
120g cukru
80ml oleju
250g maślanki naturalnej
łyżka soku z cytryny
szczypta soli
200g truskawek pokrojonych w średnią kostkę

Potrzebujemy 2 miski.

Do jednej wsypujemy mąkę z solą i proszkiem do pieczenia.

W drugiej mieszamy ze sobą olej, jajko, cukier, maślankę i sok z cytryny.

Pokrojone truskawki dodajemy do mąki, mieszamy i teraz już łączymy ze sobą zawartość dwóch misek, mieszając chwilę, do połączenia wszystkich składników.

Ciasto przekładamy łyżką do foremek, do 3/4 wysokości i pieczemy w 160st. przez około 30 minut.
Przestudzone muffiny możemy udekorować wedle uznania, np. posypać cukrem pudrem, lub poukładać połówki świeżych truskawek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation