Kuchnia

Ciasteczka

Czekoladowe batony owsiane
Składniki:
2 szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki wiórków kokosowych
1/4 szklanki sezamu
2 łyżki nasion chia (albo siemię lniane)
1 łyżka kakao
2 dojrzałe banany
50 g miodu
50 g oleju kokosowego (może być zwykłe masło)
100 g gorzkiej czekolady
Foremka: 22 x 26 cm wyłożona pergaminem
Wykonanie:
Potrzebne będą dwie miski. W pierwszej wymieszaj płatki, wiórki, sezam, nasiona chia i kakao. Do drugiej włóż połamaną czekoladę, olej i miód. Rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj rozgniecione na papkę banany i wymieszaj. Do suchych składników wlej mokre i porządnie wymieszaj. Przełóż do foremki i piecz 25 minut w 175*C. Przestudź i pokrój na mniejsze kawałki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation