Kuchnia

Ciasteczka

Babeczki z Kawałkami Czekolady i Kremem Nutella
Składniki:
200 g mąki,
120 g masła,
3 jajka,
140 g cukru,
1 tbs ekstraktu wanilowego,
200 g dropsów czekoladowych
Krem :
115 g masła,
1 szklanka cukru pudru,
1 szklanka nutelli,
2 łyżki śmietanki kremówki,
Wykonanie:
babeczki
1. Nagrzać piekarnik do 175°C.
2. Formę do muffinów wyłożyć papilotkami.
3. W misie miksera, masło utrzeć z cukrem.
4. Dodać jajka, ekstrakt z wanilii, przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
5. Miksować do połączenia składników.
6. Wsypać czekoladowe dropsy i delikatnie wymieszać łyżką.
7. Napełnić foremki do muffinków do 3/4 wysokości.
8. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut.
Krem:
1. Zmieszać masło, cukier puder oraz nutellę.
2. Dodać śmietankę by poprawić konsystencję.
3. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego, dekorować babeczki.
4. Opcjonalnie można je ozdobić dodatkową czekoladką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation