Kuchnia

Ciasteczka

Ciasteczka z ciecierzycy z czekoladą
Składniki (na ok. 20 ciastek):
1 puszka cieciorki (400 g) lub 1 i 1/2 ugotowanej ciecierzycy
1/2 szklanki masła orzechowego
1 łyżki miodu
1/4 szklanki mąki ryżowej
1/2 szklanki posiekanej czekolady deserowej/gorzkiej
1/2 łyżeczki sody
skórka z 1 wyszorowanej cytryny
Wykonanie:
Ciecierzycę odsączamy i wrzucamy do miski. Miksujemy blenderem na gładko. Dodajemy pozostałe składniki poza czekoladą i dalej miksujemy. Na koniec dodajemy czekoladę i mieszamy łyżką lub ręką. Formujemy kulki i rozgniatamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok.15 minut w temperaturze 180 °C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation