Kuchnia

*** PANCAKES

Placuszki po brzegi owocami nadziane (na białkach)


Składniki:

1/3 szklanki jogurtu naturalnego
2 białka
łyżeczka ekstraktu waniliowego
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczka cynamonu
czubata łyżka cukru pudru
średnie jabłko
mały banan



Wykonanie:

Jogurt wymieszać rózgą z białkami i ekstraktem. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę, cukier, sodę i cynamon. Owoce pokroić w drobną kostkę. Do składników suchych dodać mokre, wymieszać. Dodać owoce, jeszcze raz wymieszać tylko do połączenia się składników.

Placuszki smażyć na wolnym ogniu z obu stron na rumiano (bez tłuszczu, na suchej patelni). Podawać posypane cukrem pudrem, polane miodem lub z roztopionym masłem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation