Kuchnia

dania rybne

Śledzie w suszonych pomidorach
Składniki:

3 – 4 filety śledziowe a la matjas
2 średnie czerwone cebule
5 – 6 dużych suszonych pomidorów
1 łyżka z zalewy z suszonych pomidorów
1 liść laurowy
2 ziarenka ziela angielskiego
świeżo zmielony pieprz
olej roślinny – u mnie rzepakowy
Przygotowanie :

Śledzie namocz w zimnej wodzie,trwa to kilka godzin – w zależności od stopnia słoności, zwykle od 2 do 8 godzin
Śledzie pokrój na równe dzwonki, a cebulę – w drobną kostkę
Pomidorki pokrój w paseczki
W dużej misce wymieszaj ze sobą śledzie, cebulę, suszone pomidory, łyżkę z zalewy z suszonych pomidorów, liść laurowy i ziele angielskie. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem
Śledzie przełóż do słoika i zalej olejem tak, by były przykryte. Wstaw do lodówki – najlepiej na całą noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation