Kuchnia

Tuńczyk

Spaghetti z tuńczykiem
Składniki:

pęczek spaghetti
tuńczyk z puszki w sosie własnym
1 filecik anchois
mała cebula
2 ząbki czosnku
sok z cytryny
oliwki*
sól, pieprz
Wstawić wodę na makaron. Gdy się gotuje w międzyczasie posiekać drobno cebulę i czosnek.
Na patelnię wlać odrobinę wody, wrzucić warzywa i prużyć aż zmiękną. Na koniec dodać tuńczyka z zalewą, anchois, sól, dużo pieprzu, sok z cytryny i oliwki( na tym etapie można dodać śmietankę).
Ugotowany makaron wrzucić na patelnię i chwilę przesmażyć z pozostałymi składnikami.
Podawać posypane pietruszką.
* - można zamienić na kapary. Ja nie miałem akurat.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation