Kuchnia

sałatki , surówki

Sałatka z kaszą gryczaną i serem feta


Sos jogurtowo-czosnkowy:
● ¼ szklanki gęstego jogurtu naturalnego
● 1 mały ząbek czosnku
● 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
● sól i pieprz do smaku

Sałata:
● ¼ szklanki grubo pokrojonych buraków
● ¼ szklanki grubo pokrojonego ogórka
● ½ szklanki gotowanej kaszy gryczanej
● ¼ szklanki zasmażanej cebulki
● 2 łyżki pokruszonego sera Feta
● 1 szklanka sałatka lodowa

Przygotowanie: Najpierw mieszamy razem wszystkie składniki na sos. Wlewamy sos na dół słoika i układamy pozostałe składniki sałatki po kolei tak jak są podane na liście.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation