Kuchnia

Przepisy

ORZECHOWO-CEBULOWE PALEO MUFFINKI

Składniki:
150 gram orzechów włoskich
150 gram cebuli
150 gram mąki migdałowej
50 gram mąki z tapioki
łyżeczka sody oczyszczonej
sól i pieprz
2 jajka
garść rozmarynu
łyżeczka soku z cytryny
Przygotowanie:
Orzechy moczymy w wodzie przez co najmniej 6 godzin (najlepiej przez noc) wyciągamy, odsączamy i blendujemy na mączkę, przesypujemy do miski, cebulę kroimy na małe kawałki, wrzucamy do blendera, aż uzyskamy z niej jednolitą masę.
Dodajemy 2 jajka, łyżeczkę sody i soku z cytryny.
Rozmaryn drobno szatkujemy i wrzucamy do naszego ciasta, dosypujemy mąkę, doprawiamy solą i pieprzem.
Pieczemy 25-30 minut w 220 stopniach

http://paleolife.pl/orzechowo-cebulowe-paleo-muffinki/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation