Kuchnia

Przepisy

Krem z białych warzyw z oliwą truflową

Składniki

1 por (biała część)
1 cebula
3 duże ziemniaki
1 seler
3 białe pietruszki
1 łyżeczka tymianku
szczypta gałki muszkatołowej
3-5 łyżek oliwy truflowej
sól, pieprz






Do dzieła!

Por i cebulę siekamy, a następnie podsmażamy na 1 łyżce oliwy truflowej, często mieszając. Do warzyw dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, seler oraz pietruszkę.

Warzywa zalewamy wodą (lub bulionem warzywnym), tak wysoko, żeby nie przekraczały ich poziomu. Doprowadzamy do zagotowania i gotujemy 15-20 minut.

Po tym czasie do zupy dodajemy dodatkowo 1-2 łyżki oliwy truflowej, doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem i blendujemy na gładki krem. Na sam koniec dodajemy tymianek.

http://www.weganka.com/2016/03/krem-z-biaych-warzyw-z-oliwa-truflowa.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation