Kuchnia

Przepisy

DROBIOWA SHOARMA Z KOKOSOWĄ MARCHEWKĄ

filet z kurczaka
przyprawa "Arabska Shoarma" (kolendra, kmin rzymski, pieprz kolorowy, papryka ostra, chilli, liść laurowy, kardamon, tymianek, rozmaryn, imbir, cynamon, kurkuma)
marchew
wiórki kokosowe
olej kokosowy
sos czosnkowy

Filet kroimy w cienkie paski, posypujemy przyprawą, dobrze mieszamy i wkładamy na kilka godzin (najlepiej całą noc) do lodówki. Po tym czasie smażymy na dobrze rozgrzanej patelni. Podajemy z białym ryżem (u mnie jaśminowy) oraz surówką z marchewki startej na drobnych oczkach tarki, wymieszanej z wiórkami i płynnym olejem.

http://tak-smakuje-zdrowie.blogspot.com/2016/02/shoarma-drobiowa.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation