Kuchnia

kuchnia

Przepiórki pieczone z grzybami

Składniki:
Przepiórki pieczone z grzybami

4 przepiórki
300 g małych borowików
5 cebul dymek
tymianek
klarowane masło
sól
pieprz


Sposób przygotowania:
Przepiórki pieczone z grzybami
Przepiórki oczyść z ewentualnych piór i wnętrzności, odetnij szyjki i posyp solą, pieprzem i tymiankiem tak z zewnątrz jak i od środka.

Przepiórcze tuszki ciasno zwiąż sznurkiem po czym podsmaż je z każdej strony na klarowanym maśle. kiedy się lekko zrumienią przełóż je do brytfanny.

Na patelnię po przepiórkach wrzuć przekrojone na cztery cebulki dymki a kiedy się zeszklą dodaj pokrojone prawdziwki.

Podsmażonymi grzybami obłóż przepiórki i wstaw je na 20 min do piekarnika nagrzanego do 160stop.

gotujmy.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation