Kuchnia

Ciasta, ciasteczka

Krówkowe, pieczone jabłka z płatkami owsianymi i cynamonem
Składniki
4 duże jabłka
2 - 3 łyżki płatków owsianych górskich
1 łyżka cynamonu
4 cukierki krówki lub 4 łyżeczki masy krówkowej kajmakowej (w Biedronce za 3,99 zł puszka)
Instrukcje
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Odcinamy czubki jabłek tak, żeby powstały "czapeczki".
Wydrążamy jabłka (staramy się jak najmniej, ale tak, żeby wyciągnąć cały ogryzek z pestkami)
Układamy jabłka na blaszce wypełnionej papierem do pieczenia
W misce mieszamy płatki i cynamon. Można też dodać kardamon, goździki - wszystkie przyprawy, które dodajemy do jabłecznika.
Wrzucamy wymieszane płatki z przyprawami do jabłek tak, żeby były pełne. Jeżeli wybraliśmy opcję z krówkami, do każdego jabłka wrzucamy jedną krówkę, najlepiej pokrojoną. Nakładamy czapeczki.
Wrzucamy do piekarnika na 30 minut.
Po wyciągnięciu jabłek z piekarnika, ostrożnie podnosimy czapeczki i do każdego jabłka dodajemy jedną łyżeczkę masy krówkowej. Delikatnie mieszamy.
Pałaszujemy ze smakiem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation