Kuchnia

Przepisy

Z dynią i papryką

Co kupić?

500 g mąki chlebowej typ 750
300 g mąki pszennej pełnoziarnistej
450 ml maślanki
2 płaskie łyżeczki soli
1 łyżeczka cukru
1 czerwona papryka pokrojona w drobną kostkę
1 szkl. startej na dużych oczkach dyni
1/3 kostki świeżych drożdży
Przygotowanie:

Jeżeli macie maszynę do wyrabiania ciasta to połowę roboty masz z głowy. W innym przypadku należy wyrabiać ciasto ręcznie. Wymieszaj wszystkie składniki do uzyskania odpowiedniej formy. Następnie przełóż do większego naczynia i odstaw na 30 minut, aby ciasto nabrało objętości. Piecz przez 30 minut w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem w 250 stopniach. Po tym czasie zdejmij pokrywkę, zmniejsz grzanie do 220 stopni i zostaw jeszcze na 10 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation