Kuchnia

Przepisy

Brownie z lionem

Brownie z Lionembrownie z Lionem

Składniki:

-160 g masła
-200 g gorzkiej czekolady
-3 całe jajka
-2 żółtka
-150 g cukru trzcinowego
-2 łyżki mąki
-1 łyżka kakao
-szczypta soli
-6 batonów Lion
-cukier waniliowy

Wykonanie

Nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą rozpuścić w misce masło z pokruszoną czekoladą, dokładnie rozmieszać.
Jajka i żółtka ubić mikserem, stopniowo dodawać cukier i cukier waniliowy. Do masy jajecznej (po ściance naczynia) lejemy przestudzoną czekoladę z masłem, jeszcze chwile miksujemy. Do miski wsypujemy mąkę, kakao i sól wszystko bardzo powoli i delikatnie mieszamy. Dodajemy 3 pokruszone batony. Wylewamy na blachę i dodajemy pozostałą część batonów. Pieczemy 25-30 minut w 180*C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation