Kuchnia

Przepisy

Brownie z filiżanki

Brownie z filiżankiBrownie z filiżanki!

Składniki:
-80g gorzkiej czekolady,
-50g migdałów,
-30g masła,
-jajko+1 żółtko,
-30g drobnego cukru,
-1/2 laski wanilii,
-kakao do oprószenia.

Przygotowanie

Czekoladę połamać na kawałki, wraz z masłem stopić na parze, następnie przestudzić. Jajko i żółtko utrzeć z cukrem na kogel-mogel. Dodać nasiona z wanilii, wymieszać. Delikatnie wymieszać ze stopioną czekoladą. Migdały zmielić w blenderze, wymieszać z masą. 3 żaroodporne kokilki natłuścić, oprószyć cienko kakao i nalać masę do 2/3 wysokości. Piec ok. 20min w temp. 160st. Podawać gdy brownie jest jeszcze ciepłe;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation