Kuchnia

kulinaria

Sałatka Cheddar | Kwestia Smaku

SKŁADNIKI - 2 PORCJE
2 jajka
2 garście roszponki lub mieszanki sałat z roszponką
150 g pomidorków koktajlowych
40 g sera cheddar
4 łyżki słonecznika łupanego
2 łyżki posiekanego szczypiorku i liście bazylii
winegret: 1 łyżka octu balsamicznego, 2 łyżki miodu, 4 łyżki oliwy extra vergine, 2 łyżki soku z cytryny, sól i świeżo zmielony czarny pieprz

PRZYGOTOWANIE
Na talerzach ułożyć sałatę, dodać ugotowane jajka pokrojone na ćwiartki, posypać pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi, zrumienionym na suchej patelni słonecznikiem i startym na tarce serem cheddar. Wymieszać składniki winegretu i polać do sałatce. Posypać szczypiorkiem i udekorować listkami bazylii.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation