Kuchnia

kulinaria

ŻeberkaSKŁADNIKI:
1,3 kg żeberek wieprzowych
sól,pieprz i papryka słodka
na sos:
0,5 szkl.ketchupu łagodnego
0,5szkl.oleju
0,5 szkl.sosu sojowego
3 łyżki dżemy brzoskwiniowego
1 starta na tarce cebula
1-2 ząbki czosnku
PRZYGOTOWANIE:
Żeberka kroimy na kawałki,solimy,posypujemy pieprzem i papryką słodką,odstawiamy na 1-2 godzinki żeby przeszły ,po tym czasie,wrzucamy je na wrzątek
i gotujemy 20 min. od zagotowania.
Następnie w misce mieszamy składniki na sos i polewamy nim żeberka,mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
po tym czasie wyjmujemy ,przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180 stopniach przez 1 godz. w ketchupie - Swojskie jedzonko
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation