Kuchnia

kuchnia-ryby

Smaki Ewy: Pstrąg łososiowy pieczony z koperkiem i masłem

Składniki:
Filety pstrąga łososiowego (ok. 2 x 200 gram )
Sok z ½ cytryny
Sól
½ pęczka koperku
1 łyżka masła
1 łyżka oleju









Wykonanie:


Z filetów usuwamy ości ( bardzo dobrze sprawdza się do tego pęseta ), myjemy i osuszamy, układamy na foli aluminiowej, wywijamy brzegi. ( każdą osobno ) Rybę skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy solą. Koperek drobno kroimy i mieszamy z masłem oraz olejem. Przygotowaną masę nakładamy na rybę. Pozostawiamy chwilę do zamarynowania. W tym czasie możemy przygotować np. ziemniaki do obiadu. Pstrąga pieczemy w temp. 180 o C przez ok. 15 minut. Dzięki foli aluminiowej łatwo rybę można umieścić na talerzu. Podajemy z ziemniakami i surówkami. SMACZNEGO.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation