Kuchnia

kuchnia-ryby

Siekane kotleciki rybne z brokułem

To mój sposób na wykorzystanie filetów rybnych. Jeśli znudziły Wam się panierowane filety, takie kotleciki siekane będą ciekawą odmianą. Doskonałe na piątkowy obiad.

Składniki:
4 filety z mintaja
1 jajko
1 mała czerstwa bułka
kilka różyczek brokuła
kilka gałązek koperku
pieprz
sól
bułka tarta
tłuszcz do smażenia

Brokuła ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i drobno pokroić. Filety rybne drobno posiekać. Bułkę namoczyć i odcisnąć. Rybę, jajko, bułkę, brokuła i posiekany koperek wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Formować kotleciki i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoto z obu stron.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation