Kuchnia

kuchnia-ryby

Burgery z łososia
(na 4 osoby)

500g świeżego filetu z łososia
1 mała cebula
2 łyżki kaparów
2 łyżki posiekanej pietruszki
1 żółtko
3-4 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
olej do smażenia

Łososia, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i usunąć skórę oraz ości, jeżeli jakieś są. Cebulę posiekać. Łososia drobno posiekać albo zmiksować w blenderze razem z cebulką, pietruszką i kaparami. Doprawić do smaku. Dodać żółtko i bułkę tartą i wymieszać dokładni, aż powstanie masa, z której łatwo będzie można lepić kotleciki.
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Z masy rybnej przygotować kotleciki (u mnie wyszło siedem) i smażyć je, aż do zrumienienia po obu stronach. Podawać z sałatą, kiełkami, młodymi ziemniakami lub w bułce z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation