Kuchnia

Spiralizer

Cukinia z kurczakiem
1 łyżeczka Oliwy z oliwek
½ posiekaną średnią czerwoną cebulą
2 ząbki czosnku drobno posiekane
1 szklanka pokrojonych grzybów
4 świeże liście bazylii drobno posiekane
2 średnie cukinie
1 łyżka. sos pesto z bazylii
gotowana pierś kurczaka bez kości, bez skóry, w plasterkach, ciepła
Co robisz:
Rozgrzej olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotuj, często mieszając, przez 3–5 minut lub do momentu, aż cebula będzie półprzezroczysta.
Dodaj czosnek; gotować, często mieszając, przez 1 minutę.
Dodaj grzyby i bazylię; gotuj, często mieszając, przez 3–5 minut lub do momentu, aż grzyby wypuszczą płyn. Odłożyć na bok.
Zetrzyj cukinię na spiralizerze. Odłożyć na bok.
Dodaj cukinię do mieszanki cebuli; gotować na średnim ogniu, często mieszając, przez 2 do 4 minut lub do momentu podgrzania.
Dodaj pesto; dobrze wymieszaj.
Równomiernie podziel mieszaninę cukinii na dwie porcje; równo z kurczakiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation