Kuchnia

sałatki

Sałatka meksykańska

Składniki:
1 pojedynczy filet z kurczaka
1 papryka (miałam 4 papryki w różnych kolorach więc użyłam 1/4 z każdej)
150g kukurydzy z puszki
150g czerwonej fasoli z puszki
50 gram ryżu ugotowanego do miękkości
2 łyżki majonezu
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
Sól, pieprz, chilli, papryka słodka, można użyć przyprawy do dań meksykańskich

*** Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką oraz szczyptą chilli (zamiennie można przyprawić mieszanka do dań meksykańskich) i smażymy do miękkości ciągle mieszając ***

Kurczak krojony w kostkę
*** Paprykę kroimy w kosteczkę, kukurydzę oraz fasolkę odcedzamy z zalewy ***


*** Wszystkie składniki mieszamy z ugotowanym ryżem. W miseczce mieszamy majonez z jogurtem i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą chilli ***
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation