DIY - zrób to sam

Gotowanie i pieczenie

Обалденная техника вырезания булок. Обсуждение на LiveInternet - Российский Сервис Онлайн-Дневников

Oto jej przepis na test:
Valentina Zurkan/Becker

Ciasto: 5 szklanek mąki
1 saszetka drożdży (7 gramów)
1 szklanka mleka
200 gr masła,
2 jajka,
0,5 szklanki cukru
2 saszetki cukru waniliowego.
Ciasto przechowywać w lodówce na noc (co najmniej 3 godziny).
Ciasto wyrośnie w lodówce.
Ciasto na 2 kwiaty.
Gorące wypieki posmarowano 1 łyżką konfitury, 1 łyżką wody podgrzanej w mikrostudzience.
Od siebie: zrobiłem drugą porcję, okazało się, że 4 sztuki.
Mąka ok. 2 kg. Olej 350 gr.
Ciasto z lodówki jest bardzo łatwe w obróbce. Specjalnie do wszelkiego rodzaju sztuczek.
Ciasto rozwałkować na prostokąt, posmarować olejem roślinnym, posypać makiem i cukrem, zwinąć, uszczypnąć, złożyć w pierścień. Wykonuj nacięcia nożem i dociskaj wałkiem jak na zdjęciu. (Tniesz nożem i wciskasz wałkiem pośrodku między nacięciami, aby warstwy trochę się posypały.)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation