DIY - zrób to sam

Gotowanie i pieczenie

Jajka faszerowane tuńczykiem - Po Prostu Pycha

Składniki:

6 średnich jajek
140 g tuńczyka z puszki
2 płaskie łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy stołowej
szczypta soli
szczypta pieprzu

Jak zrobić jajka faszerowane tuńczykiem?

Wykonanie:

Sześć jajek gotujemy na twardo w osolonej wodzie (około 9 minut, liczymy od momentu zagotowania się wody). Następnie dobrze studzimy w zimnej wodzie, obieramy ze skorupek. Każde jajko kroimy na połówkę, żółtka wyciągamy i odkładamy do miski.

Ok. 140 g tuńczyka z puszki np. z zalewy własnej dusimy wraz z żółtkami za pomocą widelca na pastę. Dodajemy 2 płaskie łyżki majonezu, 1 łyżeczkę musztardy, szczyptę soli i pieprzu. Całość dokładnie mieszamy i nakładamy po łyżeczce na ugotowane połówki jajek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation