DIY - zrób to sam

Gotowanie i pieczenie

Biała kiełbasa pieczona z cebulą, musztardą i piwem | Słodko-słone pichcenie

Biała kiełbasa pieczona z cebulą,musztardą i piwem - składniki:

10 kawałków białej kiełbasy parzonej
4 cebule
200 ml piwa
3 łyżeczki miodu
6 łyżeczek musztardy francuskiej
przyprawy: sól, słodka papryka, chili
dodatkowo: olej do smażenia


Jak zrobić białą kiełbasę z cebulą, musztardą i piwem?

Obrane i pokrojone w półplasterki cebule zeszklij na dobrze rozgrzanym oleju. Dopraw solą, słodką papryką i chili.
Cebulę przełóż do naczynia żaroodpornego. Na cebuli ułóż kawałki kiełbasy. Wlej piwo.
Miód wymieszaj z musztardą. Powstałą mieszanką posmaruj wierzch kiełbas.
Naczynie żaroodporne wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 40 minut. W trakcie pieczenia, mniej więcej co 10-15 minut, polewaj kiełbaski powstałym w trakcie pieczenia sosem.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation