Kuchnia

Przepisy

.Ciasto z czekoladową Nutką
Ciasto bez pieczenia, które zrobimy w 30 minut, na bazie czekolady i śmietany.
Forma 24 cm x 24 cm
Składniki na masę czekoladową:
• 330 ml śmietany 30 %
• 250 g serka mascarpone
• 3 łyżki cukru pudru
• 1 szklanka mleka w proszku
• 100 g czekolady mlecznej
Składniki na masę śmietanową:
• 330 ml śmietany 30%
• 250 g serka mascarpone
• 3 łyżki cukru pudru
Składniki pozostałe:
• 200 g herbatników
• ½ kostki masła
• 400 g czekoladek Kinder chocolade
• 100 g orzechów włoskich
Sposób przygotowania:
1. Dno tortownicy wykładamy pokruszonym herbatnikami zmieszanymi z rozpuszczonym masłem.
2. Następnie robimy masę czekoladową, śmietanę ubijamy mikserem, dodajemy cukier puder, serek mascarpone i mleko w proszku i rozpuszczoną czekoladę. Masę wykładamy na ciastka.
3. Czekoladki Kinder łamiemy na małe kostki i układamy na masie czekoladowej.
4. Pozostała nam do zrobienia masa śmietanowa, śmietanę ubijamy mikserem dodajemy cukier puder oraz serek mascaropne.
5. Masę wykładamy na czekoladki i posypujemy pokruszonymi bardzo drobno orzechami.
6. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
7. Ciasto gotowe.
8. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation