Kuchnia

Przepisy

Pieczarkowe Roladki
Pychotka i ten aromatyczny boczek, pieczarki. Skusicie się?
7 porcji
30 minut czas przygotowania

Składnik:
• ½ kg schabu
• 30 dag pieczarek
• 1 cebula
• 5 dag boczku wędzonego
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka całe
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz sola.
2. Cebule obieramy, drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy drobno pokrojony boczek oraz drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa, zwijamy w roladki.
5. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
6. Roladki gotowe.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation