Kuchnia

Przepisy

.Rolada mięsna z omletem
Szukasz sposobu na zaskoczenie Gości, ich kubków smakowych? Bez obaw, mam sprawdzony przepis idealny na każdą okazję. Soczysta, miękka rolada z mięsa mielonego z omletem, którą można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno, a pyszny smak wypełni usta poczęstowanych.
60 minut czas przygotowania
10 porcji
Składniki na omlet:
• 5 całych jajek
• 1 papryka czerwona
• Puszka groszku konserwowego
• Sól
• Pieprz
Składniki na masę mięsną:
• 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
• 1 cebula
• Jajko
• 1 łyżka majeranku
• 1 łyżeczka papryki ostrej
• 1 łyżka soli
• 2 łyżki bułki tartej
• 2 łyżki śmietany 12%
Składniki dodatkowe:
• 2 łyżki ketchupu
Sposób przygotowania:
1. Najpierw przygotowuje omlet, jajka wbijam do miski, roztrzepuje trzepaczką, dodaję odlany z zalewy groszek oraz obraną z nasion, drobno pokrojoną paprykę, Doprawiam pieprzem oraz solą i wylewam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia 35cm x 25 cm. Piekę w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C. Po upieczeniu kroję wzdłuż na połowę.
2. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijam jajko, wsypuję majeranek, paprykę ostrą, sól, bulkę tartą i wlewam śmietanę, Wyrabiam masę mięsną, 1/3 części mięsa układam na dnie formy typu keksówka, następnie układam połowę omleta, ponownie mięso, omlet i wierzch przykrywam mięsem.
3. Na koniec smaruję ketchupem i piekę 50 minut w rozgrzanym piekarniku 180°C.
4. Po upieczeniu kroję w plastry i podaję.
5. Gotowe.
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation