Kuchnia

obiad

2. Zupa z kurczaka curry
Rozgrzewająca i pyszna zupa, która zastąpi nam drugie danie. Zupa z dodatkiem aromatycznej przyprawy, której smak urzeknie wszystkich bez wyjątku.
Polecam wszystkich miłośnikom zup.
5 porcji
40 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 podwójny filet z kurczaka
• 1 opakowanie groszku z marchewką
• 1 cebula
• ½ opakowania zacierek
• Olej do smażenia
• ½ szk. śmietany 12 %
• 2 łyżki curry
• 1 łyżka kurkumy.
• Sól
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w kostkę i doprawiam przyprawą curry oraz solą. Smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu przekładam do garnka.
2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję groszek z marchewką, solę i około pięciu minut smażę. Następnie przekładam do mięsa, zalewam wodą, wsypuję zacierki i gotuję około 20 minut.
3. Na koniec wlewam śmietanę dodaję kurkumę, ewentualnie solę. Dwie minutki gotuję.
4. Zupa gotowa.
5. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation