Kuchnia

obiad

Imprezowe paluchy z ciasta francuskiego
Szukasz szybkiej do przygotowania przekąski dla niespodziewanych gości, oto przepis dla Ciebie.
15 minut czas przygotowania
22 porcji
Składniki:
• 2 opakowania ciasta francuskiego
• 3 łyżki ketchupu pikantnego
• 15 plastrów salami
• 7 plastrów sera żółtego
• 1 łyżka przyprawy do pizzy
Sposób przygotowania:
1. Jedno opakowanie ciasta rozkładam, smaruję ketchupem i posypuję przyprawą do pizzy.
2. Następnie układam na całej powierzchni ciasta plasterki salami, plasterki żółtego sera.
3. Przykrywam drugim ciastem francuskim, kroję poziomo na połowę, pionowo na paski 2 cm.
4. Paski ciasta zwijam w spirale, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 20 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
5. Przekąska gotowa.
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation