Kuchnia

ciasta, ciasteczka, muffinki

Kraina Smaków: Ciasteczka arachidowe

Składniki na 20 ciastek:
- 1 szklanka mąki
- 125 g masła
- 1/2 szklanki cukru brązowego
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/2 szklanki płatków owsianych, zmielonych
- 1/3 szklanki płatków kukurydzianych, zmielonych
- 1 szklanka orzechów ziemnych solonych


Masło utrzeć z cukrem i jajkiem. Dodać sodę, płatki owsiane, płatki kukurydziane oraz mąkę. Całość dobrze wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Formować ciastka i układać je na blasze. Na wierzchu każdego ciastka ułożyć orzechy i delikatnie docisnąć. Piec w temp. 180ºC przez 10-12 minut. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation