Kuchnia

ciasta, ciasteczka, muffinki

BABECZKI Z KASZĄ JAGLANĄ I BANANAMI

SKŁADNIKI

1/2 szklanki surowej kaszy jaglanej

1 szklanka wody

1 szklanka mąki pszennej

2 jajka

2 banany

1/4 szklanki oleju rzepakowego lub kokosowego

2 łyżki cukru

1 łyżka sezamu

1/2 łyżeczki tartego imbiru

2 łyżki sproszkowanych migdałów

1 laska wanilii

1/2 łyżeczki sody

Kaszę jaglaną gotujemy pod przykryciem w szklance wody (ja najpierw przelewam kaszę wrzątkiem). W misce mieszamy mąkę, cukier, migdały, sezam, sodę. Do ostudzonej kaszy jaglanej dodajemy jajka, olej, zeskrobane ziarenka wanilii, tarty imbir oraz pokrojone w drobną kostkę banany. Mieszamy mokre składniki i łączymy je z suchymi (mąka, cukier itd.) za pomocą łyżki.

Przekładamy ciasto do foremek i pieczemy 20 minut w 190°C (piekarnik z termoobiegiem).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation