Kuchnia

ciasta, ciasteczka, muffinki

Bajaderki

Składniki:
Okruchy z różnych ciast (u mnie ciastka)
Polewa czekoladowa
dowolny dżem (2 łyżki do smaku) - u mnie brzoskwiniowy
aromat rumowy
polewa czekoladowa
do posypania: migdały, orzechy, kokos, perełki cukrowe
długie drewniane patyczki

Okruchy wsypać do miski, zagniatać, aż będzie to jedna masa. Dodać część polewy czekoladowej, aż będzie cała masa ciemno brązowa. Dodać namoczone w mleku rodzynki, troszkę dżemu oraz kilka kropel aromatu rumowego.
Formować z masy kulki dowolnej wielkości. Nadziewać kulki na patyczki drewniane. Zanurzać w polewie czekoladowej i posypać posiekanymi migdałami/orzechami lub wiórkami kokosowymi czy cukrowymi perełkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation