Kuchnia

SOSY I DIPPY I DRESINGI

Sos serowy do nachos

Rzeczy, których potrzebujesz:
1 szklanka zimnej wody, 1/4 szklanki mąki, 1/4 szklanki płatków drożdżowych, 1,5 łyżki margaryny, 1 łyżeczka soli, 1/3 łyżeczki przeciśniętego przez praskę czosnku (można zastąpić czosnkiem w proszku), 1/2 łyżeczki musztardy, 1/2 łyżeczki pikantnego sosu (Tabasco), (opcjonalnie) pokrojone w kostkę pomidory, papryczka jalapeno, salsa, itp.
WYKONANIE
Roztop margarynę w małym rondelku na małym ogniu.
W osobnej misce wymieszaj suche składniki.
Dolej wodę i mieszaj do momentu, aż nie będzie żadnych grudek.
Wmieszaj do roztworu pozostałe składniki (ostry sos, czosnek, musztarda).
Dodaj mieszankę do rondelka i podgrzewaj na średnim ogniu.
Mieszaj często aż do uzyskania pożądanej gęstości sosu.
Przelej sos do naczynia i ciesz się jego smakiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation