Kuchnia

SOSY I DIPPY I DRESINGI

Tradycyjny sos tatarski - Ogrodnik w podróży

Składniki :

6 marynowanych podgrzybków
3 żółtka z jajka gotowanego na twardo
4-5 korniszonów
1 mała cebula
1 łyżka , czubata kaparów ( używam takich polskich z nasion nasturcji , które robię latem )
5 czubatych łyżek bardzo gęstego majonezu
sól , pieprz do smaku
IMG_3149IMG_3143

Podgrzybki siekamy drobniutko , wykładamy na sitko do odcieknięcia . Korniszony siekamy równie drobno co grzyby i także wrzucamy na sitko ,żeby odsączyć sok . Żółtko jajka siekamy , przekładamy do miseczki i dodajemy posiekaną jak najdrobniej cebulkę oraz kapary . Odsączone ogórki i grzybki dorzucamy do miski z pozostałymi składnikami , dodajemy majonez , sól i pieprz do smaku , mieszamy dokładnie i odstawiamy na przynajmniej 2 godziny , a najlepiej na całą noc do lodówki ,żeby smaki się przegryzły . Gotowe , teraz już tylko jaja lub biała kiełbasa i wcinamy
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation